Desyde
smal

 

Baarn – maart ’10: Breda kiest voor Permit® Vergunningensysteem

 

Permit voor complexe parkeerverordeningen in Breda

De gemeente Breda gaat voor de uitgifte van vergunningen gebruikmaken van Permit. In 2009 heeft de gemeente een aanbesteding uitgeschreven voor een ‘Parkeerregelingssysteem’. Breda heeft in de aanbesteding gevraagd om een zo uitgebreid mogelijk systeem voor het uitgeven van abonnementen, basis- en jaarvergunningen, bezoekerspassen en vergunningen, digitale parkeervergunningen, garagepassen, uitrijkaarten, woonwerkvergunningen, zwerfvergunningen en gehandicaptenparkeerkaarten. Na een zorgvuldige afweging heeft Breda gekozen voor Permit van Desyde bv.

Permit is het real time, digitale vergunningensysteem dat geschikt is voor het uitgeven van parkeervergunningen en ontheffingen, maar ook geschikt voor parkeergarages, parkeerterreinen en festiviteiten. Desyde is er in geslaagd om een systeem te ontwikkelen, waarmee gemeenten en particuliere dienstverleners alle benodigde parkeervergunningen kunnen configureren, beheren en uitgeven. Permit heeft een zeer uitgebreide configuratiemodule waarmee alle typen parkeervergunningen worden gedefiniëerd en geconfigureerd. Per type vergunning kunnen specifieke kenmerken, tarieven en processen worden gedefiniëerd. Het is hierdoor voor gemeenten mogelijk hun werkterrein met onze software te verbeteren en te verbreden. Uiteraard kunnen met behulp van Permit ook papieren en digitale vergunningen worden uitgegeven. Dit levert elke gebruiker van Permit een aanzienlijke besparing op van de hoeveelheid werk voor het uitgeven en beheren van vergunningen.

Ton van Puffelen is verantwoordelijk voor de gemeente advies groep (inzake parkeervergunningen beleid) binnen Desyde. “Mede door toedoen van onze kennis van parkeren, parkeerbeleid en parkeervergunningen is er een integrale oplossing gekozen met Permit als hart hiervan. Zonder enige moeite verwerken wij op volledig geautomatiseerde wijze de 36 verschillende vergunningstypen van de gemeente Breda. Het systeem wordt ondertussen gebruikt door een zestal gemeenten met een totaal aantal van 469.123 inwoners en realiseert een vergunningenopbrengst van ruim 3.3 miljoen Euro bij deze gemeenten tezamen. Er worden nu jaarlijks ruim 26.000 vergunningen en ontheffingen mee uitgegeven, 6.776 gehandicapten parkeerkaarten en 19.311 bezoekers passen. Desyde is heel blij en trots dat de gemeente Breda heeft gekozen voor Permit, een nieuw en innovatief product op de markt van parkeervergunningen.”

All rights reserved. Copyright Desyde 2019