Desyde
smal

 

Baarn – sep ’11: Hellendoorn kiest voor echt kentekenparkeren met Permit® Vergunningensysteem

 

Permit binnen drie maanden live in Hellendoorn

De gemeente Hellendoorn gaat voor de uitgifte van vergunningen gebruikmaken van Permit. Hellendoorn is alweer de volgende gemeente die kracht van de parkeervergunningenapplicatie onderkent. Hellendoorn heeft na een zeer gedegen selectie, waarbij de verschillende applicatieleveranciers tegen het licht zijn gehouden gekozen voor Permit van Desyde bv. Hellendoorn heeft als insteek gekozen voor self-service en honderd procent klantservice. Gebruiksgemak moet de basis zijn en het moet mogelijk zijn om zeven dagen per week en 24 uur per dag vergunningen aan te vragen, af te sluiten en te verlengen. Dit is volledig mogelijk met Permit. Als iemand midden in de nacht een parkeervergunning wil kopen, die direct geldig is, dan kan dit. De gemeente kiest voor kentekenparkeren. Dit is een vorm van parkeren waarbij de parkeerder zijn kenteken invoert in de parkeerautomaat. In tegenstelling tot gemeente Amsterdam, waar men kentekenparkeren heeft ingevoerd met een kaartje achter de voorruit, gaat gemeente Hellendoorn verder. Zowel de straatparkeerder als de vergunninghouder hoeven zich alleen aan te melden en alle informatie wordt ‘real time’ doorgegeven aan de handhaving. Inderdaad, de parkeerder hoeft niet meer zijn parkeerkaartje op het dashboard te leggen. Desyde is er in geslaagd om Permit compleet geconfigureerd, met alle koppelingen binnen drie maanden op te leveren en in productie te brengen met de medewerkers van Hellendoorn voor de burgers en bezoekers van Hellendoorn.

 

On- en offstreet parkeren

Het is natuurlijk ook bij gemeente Hellendoorn bekend dat er nu en in de toekomst op een verantwoorde en goede manier met de schaarse openbare ruimte om moet worden gegaan. Met het invoeren van Permit en daarbij een E-loket voor de burger maak je een hele grote stap. Maar daarbij kiest Hellendoorn voor een volledige integratie van on- en offstreet parkeren binnen de gemeente. Hierbij worden zowel de garage apparatuur als de ‘pay & display’ machines centaal gekoppeld met de Permit Suite. Doel zal zijn om op een optimale wijze te voldoen aan de vraag naar parkeren, zonder daarbij het wankele evenwicht tussen bereikbaarheid en leefbaarheid te verstoren. Door middel van het slim gebruiken van automaten gekoppeld aan Permit heeft de gemeente een volledig overzicht welke auto’s waar staan geparkeerd. Hierdoor heeft de gemeente een sturingsmechanisme in de hand waarmee het de stroom van bewoners en toeristen op een juiste manier te verwerken.

 

Ton van Puffelen is verantwoordelijk voor de gemeente advies groep (inzake parkeervergunningen beleid) binnen Desyde. “Mede door toedoen van onze kennis van parkeren, parkeerbeleid en parkeervergunningen is er een integrale oplossing gekozen met Permit als hart hiervan. Zonder enige moeite verwerken wij op volledig geautomatiseerde wijze de verschillende vergunningstypen van de gemeente Hellendoorn. Desyde is heel blij en trots dat de gemeente Hellendoorn heeft gekozen voor Permit, het is een nieuw en innovatief product op de markt van parkeervergunningen.”

 

Reinier Valk is als verkeerskundige verbonden aan gemeente Hellendoorn. “Als start van ons uitvoerend parkeerbeleid hebben wij gekozen voor een van honderd procent betrouwbaarheid en innovatieve kracht. Dit hebben wij met de keuze voor Permit gevonden. Na deze eerste fase gaan wij over op de tweede fase. Deze fase zal zeker door collega gemeente met bewonderende blikken worden bekeken. We houden u op de hoogt van onze vorderingen.”

All rights reserved. Copyright Desyde 2019