Desyde
smal

 

Baarn, 10 april 2013 – Etten-Leur kiest voor Permit Suite®

 

E-loket Digitaal aanvragen en verlengen van vergunningen
Gemeente Etten-Leur heeft na een aanbesteding gekozen om verguningen uit te gaan geven met Permit Suite van Desyde. Met de Permit Suite levert Desyde Permit en het e-loket aan gemeente Etten-Leur. Wij zijn blij dat wij de medewerkers van de gemeente, maar met name de burgers en bezoekers van Etten-Leur gebruik kunnen laten maken van alle voordelen van Permit Suite.
Etten-Leur heeft met Permit de mogelijkheid om kentekenparkeren in te voeren, voor het uitgeven van bewonersparkeervergunningen, bezoekerskaarten, kraskaarten en ontheffingen. Daarbij wil de gemeente van de mogelijkheid gebruik maken om (externe) passen te koppelen aan een vergunning of een abonnement. De vergunning die verstrekt is op kenteken en het nummer van de pas die verstrekt is, worden met een lezer aan elkaar gekoppeld.

Boven alles zal de burger en bezoeker gebruik kunnen maken van het gemak van het e-loket. Met de invoering van Permit Suite (Permit en e-loket) komt Etten-Leur direct tegemoet aan de oproep van minister Plasterk om het aanvragen en overzetten van parkeervergunningen makkelijker te maken. Het e-loket -dat wij standaard kunnen meeleveren- zorgt ervoor dat de burger 7x24 zijn aanvragen of verlengingen kan indienen.

Aanvraag en verlengen in een handomdraai
In ongeveer de helft van de gemeenten in Nederland moeten automobilisten nog naar het gemeentehuis voor het aanvragen van een parkeervergunning. Digitaal een parkeervergunning aanvragen is in veel gemeenten nog niet mogelijk. Met de invoering van Permit zal dit voor de burgers van Etten-Leur verleden tijd zijn. Desyde zal de komende periode het E-loket implementeren bij zijn bestaande en bij de nieuwe gemeenten –zoals gemeente Etten-Leur- die gaan werken met de Permit Suite. Permit en het E-loket zijn er klaar voor. De burger vraagt om de flexibiliteit die wij -met het E-loket- leveren.

Over Permit Suite
Permit is al 10 jaar hét systeem, waarmee gemeenten en particuliere dienstverleners alle benodigde parkeervergunningen kunnen configureren, beheren en uitgeven. Permit heeft een zeer uitgebreide configuratie-module waarmee gemeenten zelf alle typen parkeervergunningen kunnen definiëren en configureren.
Met de Permit Suite –Permit, GSM-Permit en het E-loket- kan een gemeente alle gangbare parkeerproducten uitgeven, zonder afhankelijk te zijn. De gemeente heeft alles in eigen hand. Door middel van het E-loket kunnen parkeerproducten door de burger worden aangevraagd en automatisch verwerkt. De verwerking gaat in real-time. Door gebruik te maken van Digid is deze verwerking veilig en betrouwbaar en door alle bewoners te gebruiken. Permit kan standaard koppelen met RDW, SVHP, handhaving, GBA, financiële en documentmanagement-systemen.
Het is mogelijk om een vergunning alleen geldig te laten zijn na activatie. Het activeren van een dynamische vergunning kan via een transponderkaart, GSM, (mobiel) internet, Voice Response Systemen.
Verder is het mogelijk om zelf GSM-parkeren te faciliteren. De gemeente bepaalt zelf welke additionele kosten bij de parkeerder in rekening wordt gebracht. Met GSM-Permit is het mogelijk om on– en offstreet te parkeren. De parkeertarieven worden dan gebaseerd op de daadwerkelijk geparkeerde tijd met bestaande apparatuur. De gebruiker betaalt per minuut.
Het is geen probleem om vergunninghouders ook gebruik te laten maken van parkeergarages met de Permit suite. De kortparkeerder kunnen netjes worden afgehandeld met het eigen garagesysteem. De andere producten, zoals abonnementhouders, worden door Permit afgehandeld. Door de koppeling met bestaande ticketautomaten is het mogelijk om een eigen stadspas of bezoekerspas te realiseren. Hierdoor is het voor gemeenten mogelijk hun werkterrein met Permit Suite te verbeteren en te verbreden.

All rights reserved. Copyright Desyde 2019