Desyde
smal

KPN en Desyde werken samen om het gemeentelijk Parkeerbeleid te digitaliseren

Burgers willen vandaag de dag hun zaken zoveel mogelijk online regelen, ook met hun gemeente. Toch moet je in meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten nog naar het gemeentehuis voor het aanvragen van een parkeervergunning. “Dat kan anders”, stelt Paul Meijer, Manager Operations bij Desyde. Dit ICT-bedrijf levert gemeenten een totaaloplossing voor het online aanvragen en uitgeven van parkeerproducten.

Het Gemnet netwerk van KPN Lokale Overheid speelt hierbij een sleutelrol. Sinds enige jaren levert Desyde onder de merknaam Permit een softwarepakket waarmee gemeenten het uitgeven van parkeervergunningen en –ontheffingen volledig online kunnen afhandelen.

Ter ondersteuning van bijvoorbeeld parkeerhandhaving kan Permit gekoppeld worden met de systemen van de RDW, handhaving, GBA, financiële en documentmanagementsystemen. “Daarvoor is natuurlijk wel een beveiligde verbinding nodig. Hier bestaan verschillende oplossingen voor, maar het Gemnet-netwerk van KPN Lokale Overheid heeft onze voorkeur. Het is een zeer betrouwbaar en flexibel netwerk met de hoogste beveiliging, dat een goede reputatie heeft bij veel gemeenten. Daar komt bij dat in feite alle gemeenten reeds zijn aangesloten op het Gemnet netwerk.” Snel schakelen “KPN Lokale Overheid is gewoon een heel solide partij om mee samen te werken. We kunnen snel onderling schakelen, zowel op operationeel gebied als in de communicatie. Dat stelt ons in staat om een groeiend aantal gemeenten te bedienen. 

Het gehele artikel is terug te vinden op: Binnenlands Bestuur

All rights reserved. Copyright Desyde 2019