Desyde
smal

 

Baarn – Juli ’11: Gemeente Nieuwegein in twee maanden live met Permit®

Eerste gemeente van Parkeerservice klaar voor de toekomst

Desyde heeft het klaargespeeld om gemeente Nieuwegein in twee maanden volledig in productie te brengen met Permit. De goede samenwerking met de Parkeerservice en de betrokken medewerkers van Nieuwegein heeft ervoor gezorgd dat de livegang uit het boekje is gegaan.

Op tijd opleveren is volgens veel mensen buiten de ICT –en ook wel binnen- alleen terug te lezen in het burgerlijk wetboek en het bestaat niet als onderdeel van ICT-opleveringen. Nu wel. Permit is bij gemeente Nieuwegein geimplementeerd binnen twee maanden, waarbij alle ‘oude’ parkeervergunningen en producten volledig zijn geconverteerd. Daarbij maakt gemeente Nieuwegein gebruik van Permit vanuit een gehoste omgeving. Kunnen we hier spreken over een huzarenstukje? Nee, eigenlijk niet. Het is een goed doorlopen traject geweest dat Desyde voor elke gemeente kan uitvoeren.

Parkeerservice heeft begin juni een samenwerkingsovereenkomst met Desyde afgesloten. Met het aangaan van deze samenwerking is het voor Parkeerservice mogelijk al zijn leden aan te sluiten op Permit. Parkeerservice is een coöperatie, waarbij leden zijn aangesloten. Deze leden zijn verschillende gemeenten in Nederland. Parkeerservice en Desyde gaan voor de aangesloten gemeenten Permit zowel hosten als bij de gemeente onderhouden. De gemeenten kunnen gebruikmaken van alle mogelijkheden die Permit biedt evenals alle beschikbare modules en koppelingen. Zo is het mogelijk te koppelen met alle gangbare financiele, GBA, RDW en media gegevens, aan te sluiten op alle handhavingsapparatuur, gebruik te maken van een E-loket, flexparkeren, GSM-parkeren, on- en offstreetparkeren.

Ton van Puffelen is verantwoordelijk voor de gemeente advies groep (inzake parkeervergunningen beleid) binnen Desyde: “Door de samenwerking met Parkeerservice is Desyde weer een stap verder om zoveel mogelijk gemeenten kennis te laten maken van de kracht van onze parkeervergunningenapplicatie en het gemak waarmee vergunningen en gebieden worden geconfigureerd en gedefinieerd. Wij zijn blij dat deze samenwerking tot stand is gekomen en kijken uit naar de toekomst met elkaar. Dit is nog maar het begin.”

All rights reserved. Copyright Desyde 2019