Desyde
smal

 

Digitale parkeeraanvraag Vlaardingen leidt tot gebruikersgemak

Bij de aanvraag van een parkeervergunning wil de gemeente Vlaardingen af van de papieren rompslomp, waardoor het gemak voor de inwoners toeneemt.

Wat heeft het opgeleverd

  • Administratieve lastenverlichting;
  • Verkorting doorlooptijd;
  • Gebruikersgemak burgers;
  • Efficiency;
  • Kostenbesparing.

Wat is de aanleiding
De komende jaren werken de gemeenten aan de invoering van 24 voorzieningen, die samen de basisinfrastructuur voor de elektronische overheid vormen. Dit programma (i-NUP – implementatie Nationaal Uitvoeringsprogramma Dienstverlening en e-overheid) moet voor 1 januari 2015 in alle gemeenten doorgevoerd moeten worden. De 24 zogenaamde ‘bouwstenen’ zijn basisvoorzieningen voor de bedrijfsvoering, en vormen daarmee de primaire processen van alle gemeenten.

Eén van de bouwstenen is het digitale loket voor burgers. Deze digitale ingang zorgt voor een beter bereikbare overheid, beter vindbare- en toegankelijke overheidsinformatie én ziet de gemeente als dé herkenbare ingang tot de overheid. Het loket is de voorloper van ‘MijnOverheid’, waar de burger al zijn lopende zaken met de overheid kan inzien.
De digitale parkeeraanvraag is een product dat via het digitale loket wordt aangeboden.

Wat hebben ze gedaan
Sinds 1 januari 2011 wordt gebruikgemaakt van een digitaal loket. De papieren parkeervergunning is vervangen door een pasje, dat online kan worden aangevraagd en betaald. Ook wijzigingen kunnen de bewoners digitaal doorvoeren. Bij een aanvraag of een wijziging haalt het systeem, op basis van DigiD, automatisch de gegevens op. Daarbij wordt niet meer gevraagd naar een GBA-uittreksel of een kopie van het kentekenbewijs. Vlaardingen onderzoekt of het ook mogelijk is de wijziging van een parkeervergunning verder te automatiseren, en wil in de toekomst meer met kentekenregistratie werken.

Bron: http://goedopgelost.overheid.nl/digitale-parkeeraanvraag-vlaardingen-leidt-tot-gebruikersgemak/

 

All rights reserved. Copyright Desyde 2019