logo_PERMIT
fade-in-blauw
parkeerbordfoto

parkeerplaats_closeup

 


Gemeentelijke Basis Administratie


Alle gemeenten of organisaties die met Permit werken hebben een GBA-aansluiting. Permit koppelt met de GBA om een vergunning- aanvraag of verlenging. De GBA is dé basisregistraties voor persoonsgegevens binnen het stelsel van basisregistraties.

Elke gemeente verzamelt, registreert en onderhoudt de persoonsgegevens van zijn inwoners in zijn eigen GBA. De gegevens die in de GBA worden geregistreerd, worden gebruikt binnen de gehele Nederlandse overheid. Gemeenten gebruiken de gegevens uit hun eigen GBA. Bijvoorbeeld bij de afgifte van reisdocumenten of vergunningen of voor de verzending van de stemkaarten bij verkiezingen. Daarnaast kunnen ook andere overheidsorganisaties en instanties die hiervoor zijn aangewezen in de GBA-regelgeving gegevens verstrekt krijgen uit de GBA. Permit koppelt via StUF naar de GBA van een gemeente.

CiVision Basisregistratie van Pink Roccade levert realtime GBA info aan Permit®. Permit heeft de toetsing en schouwing die noodzakelijk is om aan te sluiten op de CiVision Basisregistratie van PinkRoccade Local Government glansrijk doorlopen. Het CiVision Basisregistratie (CBR) is een onontbeerlijke schakel in de beheersbaarheid en kwaliteit van de gegevens van Gemeentelijke Basis Administratie. Het programma ‘De Andere Overheid’ en de invoering van de (authentieke) basisregistraties gaat een expliciete verantwoordelijkheid op gemeenten leggen voor wat betreft de gegevens van personen, adressen en gebouwen. CiVision Basisregistratie speelt ook hierin een essentiële rol.

All rights reserved. Copyright Desyde 2019