logo_PERMIT
fade-in-blauw
parkeerbordfoto

parkeerplaats_closeup

Baarn, juni 2013 – Stormloop op nieuwe kentekenbezoekersvergunning en regeling

Gemeente IJsselstein heeft de primeur
Desyde heeft nieuwe belangrijke functionaliteit toegevoegd aan de Permit Suite, die de software nog unieker maakt dan het al is. Uit de markt hebben wij al een tijd de behoefte gehoord om de bezoekersregeling digitaal te kunnen verwerken. Het is nu mogelijk om een digitale bezoekersvergunning aan te vragen door middel van het e-loket of via internet.
De digitale bezoekersvergunning kan via het e-loket of een website geactiveerd worden. Om toegang te krijgen tot de website en het juiste bezoekersaccount moet de vergunninghouder inloggen, waarna volgens de verordening die de gemeente heeft een vergunning wordt verkregen. Dit gaat geheel automatisch en gedigitaliseerd.
Gemeente IJsselstein heeft de primeur en is sinds kort gestart met de digitale bezoekersvergunning/regeling. Ook artsen, therapeuten e.a. in het betaald parkerengebied kunnen hun bezoek digitaal ontvangen en zelfs winkeliers zouden hiermee hun bezoek op een prettige wijze kunnen ontvangen!

Kentekenparkeren per minuut
Bij het activeren van de bezoekersvergunning wordt het kenteken geregistreerd van de bezoeker. De vergunninghouder heeft een vastgesteld saldo, waarmee meerdere bezoekers tegelijk aangemeld kunnen worden. Als het saldo is verbruikt worden parkeeracties automatisch beëindigd. Het unieke aan deze wijze van parkeren is dat de vergunninghouder per minuut de bezoekerskosten in rekening gebracht krijgt.

Volledige ontzorging
De eerste gemeenten maken op dit moment gebruik van de mogelijkheid om digitale kenteken gestuurde bezoekersvergunningen/regeling via internet aan te bieden. De parkeermarkt heeft dit nu ook gehoord. Desyde wordt inmiddels overstelpt met de vraag om bezoekersvergunningen digitaal aan te bieden. Laat het duidelijk zijn dat de kraskaarten hun langste tijd eindelijk hebben gehad.
De digitale bezoekersvergunning/regeling zorgt voor een totale ontzorging van het proces van aanvragen, verwerken en betalen. Met deze bezoekersregeling hoeft men niet meer naar de balie om een aanvraag te doen. De bewoner vraagt door middel van het e-loket de bezoekersvergunning aan en naar het verkrijgen van de vergunning en een saldo kan de bewoner direct –wij spreken over real time- zijn bezoek ontvangen.
De bewoner hoeft ook niet meer te tobben wanneer het bezoek wordt aangemeld, omdat de parkeeractie per uur wordt afgerekend. Met de digitale bezoekersregeling van Permit wordt er per minuut afgerekend.
Zoals het hoort zouden wij willen zeggen!

Permit suite had de bezoekersregeling al geruime tijd digitaal, deze werkte echter alleen met bezoekerspasjes. De nieuwe functionaliteit van de bezoekersregeling kan men natuurlijk toepassen met het reeds bestaande bezoekersvergunningensysteem of men kan de gehele regeling “buiten de deur” uit laten voeren.
Desyde partnert met zijn producten met de bekende spelers in de parkeermarkt en daarom is het mogelijk om via een partner het product aan te schaffen, soms is dit handig in combinatie met het bestaande stadsafsluitingsysteem. Ook kan er gebruik worden gemaakt om de bezoekers te laten parkeren in de garage, momenteel kan dit alleen wanneer garages werken met een kenteken-herkenningssysteem.

All rights reserved. Copyright Desyde 2019